Значок сайту Salve Music

Death Cab for Cutie (Деад Каб): Біографія групи

Death Cab for Cutie – альтернативний рок-гурт зі США. Вона заснувалась у 1997 році в штаті Вашингтон. За кілька років гурт перетворився з невеликого проекту на один із найбільш захоплюючих колективів на інді-рок сцені 2000-х років. Вони запам'яталися емоційним текстом пісень та незвичайним звучанням мелодій.

оголошення

Таку незвичайну назву хлопці запозичили з пісні гурту Bonzo Dog Doo-Dah Band, який був написаний Neil Innes і Vivian Stanshall.

Учасники Death Cab for Cutie:

Ранні роки Death Cab for Cutie (1997-2003)

Спочатку гурт з'явився як сольний проект Ben Gibbard. Раніше записував свої пісні під ім'ям All-Time Quarterback. Вперше він використав ім'я Death Cab for Cutie під час випуску касети. Її реліз став успішним для виконавця, і Gibbard вирішив розширити колектив. Він запросив гітариста Chris Walla, бас-гітариста Nick Harmer та барабанщика Nathan Good.

Death Cab for Cutie (Деад Каб): Біографія групи

Група утворилася у Вашингтоні, тому деякі сингли містять відсилання до місця появи. Ця четвірка випустила свій перший альбом "Something About Airplanes" у 1998 році. Музична преса його високо оцінила.

Незабаром Nathan Good залишив гурт і його замінив Jayson Tolzdorf-Larson. Згодом Tolzdorf-Larson замінив Michael Schorr.

У 2001 році Death Cab for Cutie випустили свій третій альбом The Photo Album. А пісня A Movie Script Ending досягла 123 місця в британському чарті. У 2003 році Michael Schorr замінив Jason McGerr. Його перший виступ відбувся з наступним альбомом Transatlanticism, який був визнаний багатьма критиками. З цього моменту і розпочався комерційний розвиток Death Cab for Cutie.

Підписання важливого контракту (2004-2006)

Група намагалася пов'язати з кількома лейблами протягом тривалого часу, але це вдалося зробити лише після випуску четвертого альбому Transatlanticism. Саме він приніс виконавцям якусь творчу свободу. Jordan Kurland, менеджер групи, через безліч переговорів вирішив, що пропозиція від Atlantic Records є найвигіднішою.

Наступний альбом "Plans" вийшов у 2005 році. Він також досяг критичного та комерційного успіху. Пісня "I Will Follow You into the Dark" досі є найбільш продаваною. У 2005 році Death Cab for Cutie випустили DVD, копії якого були роздані для просування проектів із захисту тварин.

Death Cab for Cutie (Деад Каб): Біографія групи

Розквіт кар'єри Death Cab for Cutie (2007-2009 роки)

У 2007 році учасники гурту сказали, що наступний альбом буде незвичайним і зовсім не схожим на попередні. Вони назвали його видовищним та жахливим. У деяких інтерв'ю виконавці згадували, що на слухачів чекають цікаві сюрпризи.

У результаті Narrow Stairs (саме так був названий цей альбом), випустили в 2008 році. Один із критиків – James Montgomery сказав, що цей альбом може як підняти кар'єру виконавців, так і вбити її. У кінцевому рахунку, "Narrow Stairs" і сингл "I Will Possess Your Heart" номінували на 51 премію "Греммі". Але, на жаль, їм не вдалося перемогти в жодній категорії.

Цей альбом досяг 1 місце у чарті Billboard у 2008 році. Однак, за заявою Gibbard, ці пісні стали депресивними в історії гурту. У 2009 році гурт записав пісню «Meet me on the equinox», яка стала саундтреком до другої частини саги Стефані Майєр «Молод». Пізніше було записано кліп із фрагментами фільму.

Час трьох найважливіших альбомів (2010-2016)

Роботу Codes and Keys випустили у 2011 році. Ben Gibbard і Nick Harmer заявили, що цей альбом був "менш орієнтований на гітарне звучання, порівнюючи з рештою". Також, пісні про любовні страждання змінилися на більш позитивні тексти. Цей альбом також номінували на «Греммі», але їм знову ж таки не вдалося перемогти в цій категорії.

У 2012 році гурт мав великий гастрольний тур буквально по всіх країнах світу. Ці численні виступи додали популярності вже й без того відомому інді-року гурту.

Rich Costey спеціально для хлопців спродюсував восьмий альбом. Посилена робота та запис пісень розпочалися у 2013 році. Gibbard неодноразово висловлював свою думку щодо нового альбому: «Я вважаю, що від початку до кінця цей запис набагато кращий, ніж попередній альбом».

Chris Walla, який був із гуртом із самого заснування, у 2014 році вирішив залишити Death Cab for Cutie. Після його відходу з'явилися нові учасники: Dave Depper та Zac Rae.

У 2015 році вийшов альбом «Kintsugi», з яким гурт теж провів тривалий гастрольний тур кількома країнами (він пройшов уже з новими учасниками). У 2016 році виконавці випустили пісню "Million Dollar Loan". Вона була задумана як протест проти кандидата у президенти Дональда Трампа. Цей сингл гурт випустив у рамках акції “30 днів, 30 пісень”. Протягом місяця кожен день гурт випускав невідомий сингл іншого виконавця.

Death Cab for Cutie (Деад Каб): Біографія групи

2017 – теперішній час

Після деякого творчого відпочинку та плідної роботи на студії наступний альбом вийшов лише у середині 2018 року. Його головною піснею стала "Gold Rush".

Після цього було безліч анонсів нового альбому The Blue EP, але незважаючи на всі обіцянки, випустили його лише наприкінці 2020 року. У ньому Death Cab for Cutie зважився на експеримент. Діти вирішили, що цей альбом повністю складатиметься з каверів великих композиторів Грузії.

оголошення

Кошти, отримані на концертах, виконавці обіцяли передати організації Stacey Abrams, створену на честь голосування за Джо Байдена на Президентських виборах 2020 року в США. Хоча гурт і існує вже понад 20 років, його учасники досі відкривають для себе нові звучання у піснях.

Вийти з мобільної версії