1914: Біографія групи

1914 – колектив, який вперше опинився на слуху меломанів у 2014 році. Ще якихось 3-5 років тому про львівську групу було відомо лише у тісних колах. Поступово команда стала ще одним важливим українським метал-експортом: їхні треки слухають далеко за межами рідної країни, а шанувальники важкої музики, які перебувають з ними з 2014 року – просто люблять те, що витворяють артисти зараз.

оголошення

Хлопці працюють у такому незвичному для українського слухача жанрі, як blackned death-metal. Про музикантів із ще більшою силою заговорили після випуску лонгплею The Blind Leading The Blind, який зник із популярних стрімінг-сервісів майже відразу після випуску.

Довідка: Блек-дет-метал — прикордонний музичний стиль, який увібрав у себе найкращі зразки блек-металу та дет-металу.

Історія створення та склад 1914

Повторимося: колектив був основою у 2014 році на території Львова (Україна). Біля витоків гурту стоїть неймовірно талановита та різнобічна людина – Дмитро «Кумар» Тернущак. На допомогу лідеру колективу прийшли: басист – з Ambivalence, ударник із Kroda та гітарист Skinhate.

На період створення спільного проекту не всі музиканти були знайомі один з одним. Практично у кожного, хто став частиною 1914 року – за спиною були інші проекти. Наприклад, фронтмен групи пробував свої сили в панк-напрямку. Коли Кумар розповів про концепцію нового колективу – хлопці зрозуміли, що хочуть взяти участь у розвитку цікавого проекту.

Склад колективу з моменту заснування – зазнав змін. На сьогоднішній період (2021 рік) склад групи виглядає так:

  • R. Potoplacht
  • V. Winkelhock
  • A. Fissen
  • L. Fissen
  • JB Kumar

Назва «1914» подумки переносить меломанів та шанувальників до військових дій 28 липня 1914 року. Лідер колективу зізнається, що деякі шанувальники приносять на концерти всякі «цікаві штучки» воєнного часу.

1914: Біографія групи
1914: Біографія групи

Творчий шлях та музика гурту 1914

У 2014 році музиканти записали перші демо-записи та поширили їх на просторах інтернету. Далі артисти поспішили вийти із напрацьованим матеріалом у львівський клуб «Старушка». Теплий прийом місцевої публіки – мотивував музикантів не повертати з обраного шляху.

Через рік музичний твір Caught In The Crossfire увійшов до топової британської збірки Helvete 4: Disciples Of Hate. Такий хід говорить мінімум про якість треків українського колективу, що випускаються.

Далі з 1914 року зв'язалися представники французького лейблу. Артистам запропонували звести на студії дебютний лонгплей та укласти з компанією контракт. Можливо, так і було б, якщо не втрутився в справу Archaic Sound. Український лейбл запропонував музикантам вигідніші умови. Незабаром артисти розпочали запис дебютного альбому.

2014 року відбулася прем'єра довгоочікуваної платівки від українського колективу. Збірка отримала назву Eschatology of War. Більшість композицій, що увійшли в лонгплей, починаються і закінчуються звуками війни: мотиваційними вступами начальників, ревом бою, зловісним гулом дирижаблів над Лондоном. До речі, про них Zeppelin Raids розповідає одна стара англійка, яка переживала одну з перших авіаційних атак на рідне містечко.

Кумар каже, що найціннішою знахідкою для нього є виступи Кемаля Ататюрка, який можна почути у Ottoman Rise. Серед десятка треків лонгплею Eschatology of War, кілька (War in та War out) – оригінальні військові марші, які увійшли до intro та outro альбому. Після прем'єри платівки музиканти отримали пропозиції відвідати фестивалі Чехії та Франції.

Концертна діяльність групи

Далі на дітей чекали концерти, постійні роз'їзди, тривалі репетиції, і, звісно, ​​робота над матеріалом для нового студійного альбому. Шанувальникам, щоправда, довелося запастися терпінням, оскільки другий студійник музиканти презентували лише 2018 року.

Другий студійний альбом отримав назву The Blind Leading the Blind. На початку року представлений лонгплей львівських металістів зненацька зник з усіх стрімінг-сервісів.

Як виявилося, колектив зробив так напередодні перевидання платівки у травні 2019 року на новому лейблі Napalm Records. На підтримку цього ре-релізу артисти також презентували свій дебютний кліп.

Незабаром відбулася прем'єра кліпу на трек C'est Mon Dernier Pigeon. Режисером кліпу виступив Артем Пронов. Ролик присвячений серйозній темі – подій Першої світової війни.

1914: Біографія групи
1914: Біографія групи

1914: наші дні

У серпні 2021 року артисти презентували кліп на …And A Cross Now Marks His Place. За словами музикантів, композиція увійде до нового лонгплею колективу. Діти також розповіли, що прем'єра збірки намічена на жовтень.

оголошення

Українська група 1914 року таки не підвела очікування шанувальників. У жовтні музики порадували виходом платівки Where Fear And Weapons Meet на дуже гарному рекорд-лейблі. Нагадаємо, що це вже третій студійний альбом українського колективу.

наступне повідомлення
Stefflon Don (Стеффлон Дон): Біографія співачки
Ср Лис 10 , 2021
Stefflon Don – британська реп-виконавиця, автор текстів, музикант. Її називають висхідною зіркою грайма. Стеффлон Дон справді є чим пишатися – її накрило хвилею популярності після прем'єри чудової музичної «речі» у вигляді синглу Hurtin' Me (за участю French Montana). Довідка: Грайм - музичний жанр, що виник на початку «нульових» років у східному [...]
Stefflon Don (Стеффлон Дон): Біографія співачки